Mandag d. 2. december 2019, Kl. 13:00 til kl. 15:30

Københavns Politi Sangkor blev stiftet 13. marts 1913 som flerstemmigt mandskor. Som det fremgår af foreningens vedtægter: ”at synge for borgerne og derved bidrage til at fremme tillid og forståelse mellem borgere og politi”.

Politisangen er imidlertid af ældre dato, idet der allerede 14. Juni 1884 oprettedes et kor, som opnåede uhyre popularitet og gav talrige koncerter frem til 1908, hvor foreningen opløstes. Interessen for korsang bestod dog imidlertid, og efter udtalte ønsker og mange opfordringer stiftedes det nuværende kor fem år senere. Repertoiremæssigt spænder koret vidt fra danske sange og salmer over klassiske korværker, opera– og operettekor til barbershop og musicals.

Koret optræder ved såvel kirkelige som verdslige koncerter, enten a capella eller i samarbejde med pianist/ organist og/eller vokalsolist. Foruden omfattende koncertvirksomhed indenfor landets grænser gæsteoptræder koret med jævne mellemrum i udlandet, ofte i kraft af internationale kontakter politikorene imellem. Københavns Politi Sangkor har således fremført koncerter i bl.a. de nordiske lande, Tyskland, England, Litauen og Rusland.

Politikorets dirirgent er organist Lars Jørgensen fra Vallensbæk kirke.

Organist Lars Jørgensen har været de seneste 15 år i Vallensbæk. Udover sit virke som organist er Lars fast repetitør og sangunderviser ved Statens Teaterskole, ligesom han har været kapelmester på Nykøbing Falster Revyen. Lars medvirker regelmæssigt som akkompagnatør og repetitør for danske kunstnere, og har gennem mange år været kunstnerisk medarrangør af den årlige Gadekærskoncert i Vallensbæk, med blandt andre Preben Kristensen, Bobo Moreno, Stig Rossen, Trine Gadeberg og Michael Carøe som medvirkende.

Edith
Konfirmandhuset, Flodvej 73E, 2765 Smørum, Danmark